In restaurantele fine dining si locatiile de top dedicate industriei Horeca, platingul este un mod rafinat si atractiv de a servi mancarea in farfurie, insa de cele mai multe ori, preparatele cu gust delicios, servite in farfurii elegante pot avea o prezentare dizgratioasa.

Te-ai intrebat vreodata cum reusesc bucatarii chefi din restaurantele cu stele Michelin din intreaga lume sa decoreze farfuria pentru a obtine un plating ireprosabil?

Pentru ca adesea alegem sa mancam mai intai cu ochii, un preparat frumos prezentat poate avea, intr-adevar, un gust mai bun, comparativ cu preparatele prezentate la intamplare pe o farfurie.

Un plating de exceptie imbunatateste intreaga experienta culinara si este esential pentru o reputatie desavarsita a restaurantului, in randul clientilor. Cele trei caracteristici principale ce definesc platingul sunt calitatea preparatelor, vesela utilizata si creativitatea bucatarului.

In prezent, vesela pentru restaurant este mai mult decat o necesitate, iar pentru a obtine un plating de succes, trebuie sa alegi cu atentie piesele de vesela pentru restaurantul pe care il conduci.

Nimic nu poate defini Italia mai bine decat pastele, unul dintre preparatele culinare autentice ale istoriei bucatariei italiene, astfel incat astazi poate fi considerat un preparat gourmet flexibil, definit de o varietate regionala a retetelor, precum si un element de baza al bucatariei internationale.

Pastele dateaza de sute de ani, iar istoria acestui preparat este complexa, retetele autentice fiind transmise din generatie in generatie.

Farfuriile pentru servirea pastelor sunt versatile si se pot utiliza in randul restaurantelor atat pentru prezentarea si servirea acestui preparat, cat si pentru servirea supelor, salatelor, risotto sau a deserturilor somptuoase.

Pentru a putea pune in valoare preparatele, ca si cromatica, bucatarii pot opta atat pentru stilul clasic, cat si pentru farfurii moderne, colorate, ce vor evidentia textura preparatelor culinare.

Treptat, farfuriile colorate cu forme organice si modele contemporane au inceput sa ia amploare in lumea portelanului.

Utilitatea veselei rezida in caracteristicile sale multifunctionale, in timp ce designul se inspira din tendintele actuale.

Urmarind tendintele in voga, scopul este aparitia senzationala in materie de vesela si prezentare a preparatelor.

Pentru producatorii brandului Bonna, gastronomia este o arta, asadar prezentarea preparatelor si ambientul sunt la fel de importante precum servirea sau gustul preparatelor.

Brandul Bonna se concentreaza in primul rand pe realizarea colectiilor flexibile, produse delicate, dar rezistente, ce ofera garantia durabilitatii in timp, fiind aproape incasabile.

Colectia Bonna Alhambra este definita atat de elemente ale stilului traditional, cu influente orientale, cat si de portelanul de inalta calitate.

Farfuria adanca Bonna Alhambra cu diametrul de 28 cm este ideala pentru prezentarea si servirea preparatelor culinare in restaurantele cu specific mediteranean sau cele de pe malul marii.

Colectia Bonna Harena este inspirata de ultimele tendinte de design si tehnologie. Vesela este realizata manual, ceea ce ii ofera autenticitate, iar suprafata farfuriei este in armonie cu preparatele culinare, oferind eleganta si rafinament.

Farfuria adanca Bonna Harena are diametrul de 28 cm si este realizata din portelan de inalta calitate. Aceasta este potrivita atat pentru servirea si prezentarea de paste, cat si de risotto, supe, salate sau deserturi somptuoase.

Farfuria este caracterizata de forma rotunda si stilul elegant, cu diferite variatii, precum si de culoarea albastru intens, ce ne aduce aminte de textura plajelor si valurile sarate ale Marii Mediterane. Este dedicata prezentarii si servirii preparatelor culinare in anotimpul cald, in restaurantele cu specific pescaresc, mediteranean sau cele amplasate pe malul marii.

Farfuriile Bonna Grain indeplinesc cele mai dure cerinte, prezentand o margine rezistenta la socuri termice, articolele acestei colectii fiind proiectate special pentru a putea fi utilizate pentru servirea intensa a preparatelor traditionale in locatii Horeca cu diverse influente retro, pentru un timp cat mai indelungat.

Adesea, simturile consumatorilor joaca un rol important in modul in care percep preparatele culinare, astfel incat culoarea farfuriei poate avea un impact urias asupra prezentarii generale a creatiilor culinare.

Daca iti doresti cu adevarat sa impactezi consumatorul, culoarea veselei poate evidentia preparatele culinare, precum si personalitatea bucatariei restaurantului tau, astfel incat, farfuria din colectia premium Bonna Sepia poate fi o alegere inspirata pentru aria de fine dining.

Colectia Bonna Patera este definita de formele organice, farfuriile fiind realizate pe baza conceptelor abstracte, cu influente din natura, iar insertiile fine de culoare maro ofera un aspect rustic.

Farfuriile colectiilor Bonna sunt realizate printr-o simfonie a tehnicii si a finetii si ofera optiuni nelimitate, cu forme variate, in timp ce suprafata colorata a veselei este in armonie cu preparatele culinare, oferind eleganta si rafinament.

Platingul este o arta si indiferent de culoarea si forma farfuriilor Bonna, atat stilul clasic, cat si cel contemporan, cu forme organice pot indeamna consumatorul sa savureze preparatele cu privirea.

Te astept la Yalco cu o gama variata de farfurii adanci Bonna, versatile, realizate din portelan premium, ce ofera chefilor din toate colturile lumii mai multa libertate creativa.